در مقاله قبلی از طریق سایت ها و ابزار های مختلف توانستیم کلماتی را استخراج کنیم و به لیست خودمان اضافه کنیم, در این مقاله قصد دارم تا سختی و یا رقابتی بودن آن کلمات را با هم بسنجیم که اصلا چرا ما باید رقابتی بودن کلمات کلیدی را بسنجیم؟ بخاطر اینکه اگر بخواهیم از آن کلمات استفاده کنیم و این کلمات کلیدی خیلی رقابتی باشند ما خیلی سخت و در زمان طولانی میتوانیم رتبه های بالای گوگل را کسب کنیم و این خیلی هم می تواند پرهزینه و زمان بر باشد.
معرفی لانگ تیل (Long tail)
در این بخش میخوام با یک مفهوم جدیدی آشنا بشیم, مفهوم لانگ تیل. لانگ تیل ها عباراتی هستند که به صورت مستقیم بر روی سئو اثر می گذارند. علاوه بر این، عبارات طولانی می توانند ایده هایی برای تولید و یا فزوش محصولات باشند.
کلمات کلیدی که شامل کلمات بیشتر از دو یا سه کلمه هستند, مثلا در همان مثال آموزش SEO خودمان بخواهیم مثال بزنیم آموزش رایگان SEO, فروشگاه اینترنتی جزوه لانگ تیل ها قرار میگیرند شاید تعداد کاربرانی که این کلمات را سرچ میکنند روی این عبارت کم باشند ولی از طرفی هم, رقابت در این کلمات کمتر و خیلی راحت می باشد و می توانیم به راحتی در این کلمات کلیدی رتبه کسب کنیم. البته باید بگویم مثالی که من زدم به این دلیل است که چون فضای SEO بسیار رقابتی می باشد, برای درک بهتر لاینگ تیل باید مثالی کاربری زده می شد, وگرنه این عبارت از رقابت زیادی برخوردار باشند.
آقای برایان دین موسس سایت baklinko, یک تعریف زیبا راجب انواع کلمات کلیدی از نظره تعداد عبارات و کلمات دارند, که به سه بخش تقسیم میشوند:
قسمت اول تک کلمه ای هستند, یعنی یک کلمه ی کلیدی, (تک کلمه ای), مثل SEO. خب این کلمه خیلی کلی میباشد و کاربری هم که این کلمه را سرچ میکند معلوم نیست که خدماتی در راستای SEO میخواهد یا میخواهد آموزشی در این زمینه ببیند, مثلا به دنبال دوره های SEO می باشد یا اصلا دنبال این می باشد که SEO چیست؟ مثلا این کلمه را شنیده است و میخواهد در این فضا کار بکند. SEO بخاطر همین دلایل, حجم بسیار بالای داخل سرچ دارد و نمی تواند زیاد هم هدفمند باشد,
قسمت دوم دو کلمه ای یا سه کلمه ای می باشند, که حجم جسنجوی مناسبی دارند مثلا آموزش SEO یا آموزش رایگان SEO, این عبارات می تواند جزوه کلمات خوبی باشند که میتونیم بر روی آن ها کار بکنیم و مخاطب هدفمندی را جذب بکنیم.
قسمت سوم بیش از چهار کلمه است که معمولا خیلی خاص و رقابت کمتری دارند, مثل همان مثال خودمان “آموزش رایگان SEO”, “فروشگاه اینترنتی”. درست است که شاید رقابت کم باشد و حجم جستجوی کم باشد, ولی ما خیلی راحت به نسبت کلمات دیگر میتوانیم از رقیب هایمان پیشی بگیریم, مخصوصا اگه محصولی در این راستا داشته باشیم, مثلا اگر برای AEO فروشگاه اینترنتی محصولی داشت باشم, خیلی راحت میتوانیم خودمان را بالا بکشیم, یک روشی که الان میخواهم معرفی بکنم در جهت و راستای سختی و رقابتی بودن کلمه کلیدی می توااند به ما کمک کند, از خود سایت گوگل میتوانیم کلمه کلیدی مد نظرمان را سرچ بکنیم, اگر درون نتایج سایت های مرجعی مثل ویکی پدیا باشند کمی مشخص میشود که این کلمه, کلمه ی سختی است, پس یکی از علامت ها, میتواند این باشه که آیا سایت هایی مرجع و قوی که همیشه در نتایج بالای گوگل هستند, بر روی این محتوا یا این کلمه کلیدی کار کردند یا خیر؟ پس اگر با این نتایج برخورد کردید, ترجیج این است که با یک کلمات کلیدی دیگری شروع بکنیم که سریعتر بتوانیم در رتبه های بالا قرار بگیریم.
راه دیگه برای سنجش سختی کلمات کلیدی ابزارهای مربوط به کیورد ریسرچ هستند که در مقاله قبلی درباره آن صحبت کردیم. یک آیتمی هم دارند به اسم (سرچ والیوم ) یعنی حجم سرچ مربوط به آن کلمه کلیدی که میتواند رقابتی بودن آن را به ما نشان بدهد. یعنی در مقایسه با کلمات کلیدی دیگر به ما می گوید که از چه حجم سرچ ماهیانه ای این کلمه کلیدی برخور دار است و این هم میتواند یک روش خیلی خوب باشد که چند نمونه دیگر از ابزار ها معرفی کنم, kw فاندر, سمراش و ماس هستش که میتوانیم از این ابزارها هم اسفاده بکنیم تا سختی و رقابتی بودن کلمات کلیدی خودمان را بسنجیم.